Alles wat je moet weten om goed te communiceren met je partner. 

Goed spreken is de motor van een gelukkige relatie en een gesmeerd gezin. 

In een relatie willen we ons verbonden, gehoord en gewaardeerd voelen. Goed spreken is de manier waarop we in onze relatie afstemmen met elkaar. Het helpt ons om dichtbij onze partner te blijven, ons leven samen in te richten en te groeien in onze relatie.  

Wanneer het communiceren moeilijk wordt of stil valt, voel je je onbegrepen en gefrustreerd. De afstand met je partner groeit en je voelt je met momenten alleen in je relatie. 

In deze cursus leer je stap voor stap hoe je beter kan communiceren met elkaar. Zodat je relatie groeit, verdiept en je gezinsleven vlotter loopt.

Wanneer er kinderen zijn, merk je dat je als koppel vaak op de achtergrond verschuift. Af en toe date nights inplannen, helpt, maar is niet de enige manier om je doorheen je drukke leven verbonden te voelen. Wat dat wel? De momenten die er zijn kwalitatiever maken, de 5 min tussendoor, de 10 min tussendoor, er echt voor elkaar kunnen zijn. Of je nu een prater bent of niet. Wanneer je in je dagelijks leven een aaneenrijging kan maken van kwalitatieve verbindingsmomenten, mag het leven nog zo druk zijn, je blijft je dichtbij elkaar voelen. 

Herkenbaar? 

Je voelt je ongehoord en/of onbegrepen
Je merkt een verschil in het spreken tussen jullie (de ene praat graag en vaak, de andere vertelt weinig) en je hebt nood aan een ander evenwicht
Je bent voorzichtig geworden in het spreken om conflict te vermijden
Jullie praten vooral over praktische regelingen, de kinderen of werk
Je merkt dat een gesprek vaak resulteert in conflict

Op het einde van de cursus...


 • Heb je manieren gevonden om terug belangrijke gesprekken met elkaar aan te gaan (zelfs in de drukte met kinderen)
 • Begrijp je waarom je zelf of je partner zo'n nood heeft aan spreken 
 • Kan je ermee omgaan dat je partner meer wilt spreken dan jou 
 • Kan je ermee omgaan dat je partner minder spreekt dan kou 
 • Begrijp je waarom je partner minder nood heeft om te spreken 
 • Kan je er echt zijn voor elkaar
 • Weet je wat de gouden aspecten zijn tot een goed gesprek en heb je ze leren toepassen
 • Ervaar je een beter evenwicht in spreken en zwijgen in jullie relatie
 • Voel je je meer verbonden met je partner
 • Voel je je een sterker koppel en team
 • Zitten jullie meer op dezelfde golflengte


Hier bestaat de cursus uit:

Video & Audiomateriaal

De cursus bestaat uit 9 modules videomateriaal. De videofragmenten zijn ook beschikbaar in audioformaat. Zo kan je overal onderweg of tijdens het multitasken de cursus beluisteren.

Werkboek 

Het werkboek bevat 60 pagina's met notitiepagina's, individuele opdrachten voor elke partner en reflectie opdrachten om samen met je partner te maken en te bespreken.

Het werkboek is online te vinden op het cursusplatform en je krijgt het thuis toegestuurd. 

2 live Q&A sessies

In de live sessies kan je al je vragen stellen over de cursus of je eigen uitdagingen als koppel/partner. De live sessies zijn zo anoniem als je zelf wenst. Je kan deelnemen met video, of zonder video en zonder naam. 

De live sessies worden ook opgenomen, dus je kan steeds herbekijken. 

€ 329,-

te betalen in één keer, drie keer (aan €110 ) of zes keer (aan €55 )

Doorheen de modules doorlopen we:

Ongeveer 5 uur aan videotijd


Over Katrien 

Psycholoog, Therapeut, partner en mama

De kennis die ik opdeed tijdens mijn opleiding tot relatie- en gezinstherapeut (KULeuven) leerde me koppels te begrijpen. Het leerde me kijken naar dynamieken die de liefde dwarsliggen. Mijn eigen rol als partner en mama helpt me om de realiteit vast te houden. Zodat mijn ideeën en handvaten herkenbaar en toepasbaar zijn voor vele koppels. Ik wil jou helpen de liefde vast te houden en een sterk fundament te vormen voor jullie gezin.

FAQ

Kan ik de cursus ook alleen volgen, zonder partner? 

De cursus is gemaakt voor koppels. Het beste is dat je de cursus samen kan volgen, al bepalen jullie hoe je dat samen invult. Dat kan betekenen dat één van jullie de video's kijkt en de belangrijke info uitlegt aan de andere partner om vervolgens samen de opdrachten te maken. Dat kan betekenen dat jullie allebei de video's bekijken en samen de opdrachten maken. Dat kan betekenen dat één van jullie de video's bekijkt, en jullie samen de opdrachten maken. Of het kan ook betekenen dat één van jullie de cursus nu doorloopt en de individuele opdrachten maakt en de andere partner in de toekomst op zijn/haar tempo ook. Om vervolgens de opdrachten samen te maken. Je kan flexibel invullen hoe jullie de cursus doorlopen, afhankelijk van de beschikbare tijd, ruimte en goesting.

We hebben (nog) geen kinderen, is de cursus dan ook geschikt? 

Jazeker. De principes die ik bespreek zijn ook geldig voor koppels zonder kinderen, en in andere relaties (werkrelatie, familierelaties, vriendenrelaties,..). De voorbeelden die ik gebruik zijn wel toegepast op het leven met kinderen en herkenbaar voor koppels met kinderen. Er is ook een extra module over 'spreken in een leven met kinderen' omdat dit vaak een extra uitdaging is.