Verbeter de communicatie in je relatie

Online cursus 

Na de komst van kinderen, gaat communicatie vaak op scherp staan. 

8/10 koppels die bij me starten in relatietherapie, doen dat omdat ze 'niet goed meer kunnen communiceren'. Niet zelden ontstaat dit gevoel na de komst van hun kind(eren). 

Communicatie is niet alleen belangrijk om je gezinsleven als een geoliede machine goed te laten draaien, het is ook een belangrijke manier om je verbonden te voelen met je partner. In het drukke leven met kinderen, is het zoeken naar tijd met elkaar, of jullie goed met elkaar communiceren gaat gevoelsmatig bepalen of het goed gaat in jullie relatie of niet. En dat legt weer een extra druk op die communicatie. 

Je merkt het al snel als je 'niet meer op dezelfde golfengte zit' of de communicatie begint te haperen. Je voelt je onbegrepen, je schiet snel in verweer of hebt net het gevoel dat je elkaar niet echt meer kan bereiken. Jullie lijken opgezogen in jullie eigen bubbel, een overleef bubbel of een 'drukke-leven-bubbel'. 

In deze cursus geef ik jullie handvaten om hier doorheen te kunnen prikken. Om ondanks de afleiding, mentale en fysieke belasting, toch met elkaar te kunnen communiceren op een warme en begripvolle manier. Zodat jullie allebei terug voelen wat je eigenlijk wilt voelen: dat jullie er voor elkaar zijn en een goed team vormen. 


En daar heeft niet enkel jullie relatie baat bij, ook jullie kind(eren).

Herkenbaar? 

Je hebt het gevoel dat jullie elkaar vaak niet begrijpen
Je merkt dat het communicatie na de komst van jullie kinderen minder vlot gaat 

Je begrijpt niet waarom de communicatie sinds de komst van jullie kinderen zo veranderd is. 

Jij of je partner zijn snel geïrriteerd en dat maakt communiceren moeilijk 
Je wil je graag meer verbonden voelen met je partner

Op het einde van de cursus...


  • Begrijp je beter waarom jullie communicatie veranderd is 
  • Heb je een stappenplan om anders te communiceren 
  • Kijk je anders naar je relatie en je partner
  • Heb je geleerd een warme empathische bril op te zetten om echt te kunnen verbinden met je partner
  • Weet je hoe je dieper kan communiceren over belangrijke zaken
  • Weet je wat je kan doen om je partner niet meer weg te duwen 
  • Hebben jullie minder snel conflicten 
  • Begrijp je beter waarom communiceren soms moeilijk gaat 


Hier bestaat de cursus uit:

Video & Audiomateriaal online leerplatform

De cursus bestaat uit meer dan 2u videomateriaal. De videofragmenten zijn ook beschikbaar in audioformaat. Zo kan je overal onderweg of tijdens het multitasken de cursus beluisteren.

1 Q&A live sessie

Tijdens de live sessie  met alle deelnemers, ga ik dieper in op concrete voorbeelden, en krijg je ook de kans om je persoonlijke vragen te stellen over jullie situatie. 

€ 79,-

te betalen in één keer of twee keer

Doorheen de modules doorlopen we:

Meer dan 2 uur aan videotijd


Over Katrien 

Psycholoog, Therapeut, partner en mama

De kennis die ik opdeed tijdens mijn opleiding tot relatie- en gezinstherapeut (KULeuven) leerde me koppels te begrijpen. Het leerde me kijken naar dynamieken die de liefde dwarsliggen. Mijn eigen rol als partner en mama helpt me om de realiteit vast te houden. Zodat mijn ideeën en handvaten herkenbaar en toepasbaar zijn voor vele koppels. Ik wil jou helpen de liefde vast te houden en een sterk fundament te vormen voor jullie gezin.

FAQ

Kan ik de cursus ook alleen volgen, zonder partner? 

De cursus is gemaakt voor koppels. Het beste is dat je de cursus samen kan volgen, al bepalen jullie hoe je dat samen invult. Dat kan betekenen dat één van jullie de video's kijkt en de belangrijke info uitlegt aan de andere partner om vervolgens samen de opdrachten te maken. Dat kan betekenen dat jullie allebei de video's bekijken en samen de opdrachten maken. Dat kan betekenen dat één van jullie de video's bekijkt, en jullie samen de opdrachten maken. Of het kan ook betekenen dat één van jullie de cursus nu doorloopt en de individuele opdrachten maakt en de andere partner in de toekomst op zijn/haar tempo ook. Om vervolgens de opdrachten samen te maken. Je kan flexibel invullen hoe jullie de cursus doorlopen, afhankelijk van de beschikbare tijd, ruimte en goesting.

We hebben (nog) geen kinderen, is de cursus dan ook geschikt? 

Neen, dat vrees ik niet. De cursus is echt gemaakt met voorbeelden uit het gezinsleven, die minder zullen aansluiten als je (nog) geen kinderen hebt.